Karinkijkt.nl

 

Blogs

Komkommertijd

Is dat niet iets van vroeger?

Normaal gesproken is het in deze tijd van het jaar komkommertijd. Gezien de kou die tot eind mei in de lucht zat en de geringe groei daardoor van de komkommerplanten, heb ik echter tot nu toe nog geen komkommer kunnen oogsten. Misschien was dat een voorbode, want ook wat het nieuws betreft wil de komkommertijd maar niet echt op gang komen. De informatieoorlog over de ziekte met de C woedt onverminderd voort en nadat de kou uit de lucht verdween en we even wat aardige dagen hadden, kwamen de slagregens een watersnoodramp veroorzaken in Limburg, Duitsland en België. Ook (o.a.) in China en India zijn er watersnoodrampen van ongekende omvang, terwijl aan de andere kant van de oceaan de wereld in brand staat en er bv. in Canada temperaturen worden gemeten van vijftig graden Celsius. In Zuid-Amerika is het dan weer veel kouder dan normaal en daar vriest het behoorlijk, wat ze daar ook niet gewend zijn. Over dat laatste hoor je in Nederland dan weer weinig, het is bij toeval dat ik het las.[i] Peter R. werd vermoord en de Kamer is teruggekomen van reces om ook in de zomer verder te bakkeleien over hoe het nu toch allemaal verder moet.

Terwijl de reguliere media druk in de weer zijn met het verslag doen van het aantal besmettingen ten gevolge van de Deltavariant, het R-getal dat nog nooit zo hoog was, de tsunami aan patiënten die we binnen afzienbare tijd weer op de IC’s kunnen verwachten, met het toelichten waarom het te verdedigen valt dat ongevaccineerden (in navolging van andere landen) in hun vrijheden beperkt moeten worden[ii], met het uitleggen dat wat voor weer het ook is dit het gevolg is van het opwarmende klimaat, dat op zijn beurt weer het gevolg is van de ongebreidelde CO2 uitstoot en stikstof waar wij als consumenten en boeren verantwoordelijk voor zijn, met het beschrijven van de achtergronden van de dood van Peter R. en met het ophalen van zaken waar hij betrokken bij is geweest, zijn de alternatieve media druk doende dit alles te weerleggen, te nuanceren of in een ander daglicht te plaatsen. Zij wijzen erop dat als mensen druk zijn met zandzakken leggen, met het rouwen om Peter R., met uitzoeken wat de coronaregels zijn in het vakantieland van hun bestemming, met bekvechten over of de kinderen nu wel of geen vaccin moeten nemen, en met brood (geld verdienen nu het weer kan) en spelen (EK, Tour de France, Olympische Spelen), ze niet op zoek gaan naar hoe de wereld werkelijk in elkaar steekt en dat dingen wel eens anders zouden kunnen zijn dan gesteld wordt.

Wat de ziekte met de C betreft heeft het alternatieve circuit momenteel  (o.a.) de mond vol van een interview van de Duitse advocaat Reiner Fuellmich met Dr. David Martin[iii]. De advocaat (die zelf bezig is procedures te voeren tegen het gebruik van de PCR-test, omdat deze nooit bedoeld zou zijn als diagnose-instrument en zeker niet gebruikt zou moeten worden als instrument an sich, zonder medische diagnose) valt in het interview bijna van zijn stoel als David Martin vertelt dat hij duizenden patenten /octrooien heeft bestudeerd en er achter is gekomen dat zowel voor het C-virus als voor het vaccin al lang geleden octrooien zijn aangevraagd en dus dat het helemaal geen nieuw virus is en het bovendien man made is, want dingen die in de natuur voorkomen, kunnen niet gepatenteerd worden. Hij voegt daar nog aan toe dat zowel het virus als het vaccin bedoeld zijn als biologische wapens en daarmee zou het bewijs voor een pLandemie zijn geleverd. Koren op de molen natuurlijk van degenen die al lang vermoeden dat het allemaal doorgestoken kaart is en hier nu de bewijzen in zien. Zou het hout snijden? Kijk en oordeel zelf.

Wat de weersomstandigheden aangaat, zijn de alternatieve visies ook niet van de lucht. Het weer blijkt maakbaarder dan we tot nu toe gedacht hebben. Door middel van cloudseeding, een techniek waarbij er vanuit een vliegtuig chemicaliën op de wolken wordt gestrooid waar vochtdeeltjes zich aan binden, kan bv. regen gecreëerd worden. [iv] Het World Economic Forum heeft hier zelfs een promofilmpje over gepubliceerd, waarin wordt verteld dat er in China volop gebruik wordt gemaakt van deze techniek.[v] Nadeel ervan is dat er wel wolken voor nodig zijn, maar wolken maken is ook niet zo moeilijk meer en er zijn methodes voor beschikbaar.[vi]  Vandaag stuitte ik zelfs nog op een artikel op Linda.nl over het opwekken van regen met behulp van drones[vii]. Bij Linda doen ze blijkbaar ook niet meer aan komkommertijd. Een techniek die ook vaak wordt genoemd als het gaat over de maakbaarheid van het weer is HAARP. Volgens de originele HAARP-website: “HAARP is een wetenschappelijke onderneming gericht op het bestuderen van de eigenschappen en het gedrag van de ionosfeer, met een bijzondere nadruk op het kunnen begrijpen en gebruiken ervan, om communicatie- en bewakingssystemen voor zowel civiele als defensiedoeleinden te verbeteren.“ De ionosfeer is de delicate bovenste laag van onze atmosfeer die varieert van ongeveer 30 mijl (50 km) tot 600 mijl (1.000 km) boven het aardoppervlak. HAARP werkt met een grote hoeveelheid antennes die de ionosfeer en daarmee o.a. het weer zouden kunnen beïnvloeden.[viii]

De officiële lezing dat de verschillende watersnoodrampen en andere weerextremiteiten het gevolg zijn van de klimaatverandering wordt dus betwijfeld en er wordt zelfs over gespeculeerd dat deze zeer opvallende en afwijkende weersomstandigheden (al dan niet moedwillig) zelf gecreëerd zijn. Het woord klimaatverandering valt momenteel zo vaak, dat in de alternatieve media al wordt gesuggereerd dat de opwarming van de aarde straks de nieuwe reden zal zijn om mensen in hun bewegingsvrijheid te beperken (bv. beperkt autogebruik en klimaat lockdowns). Maar is het klimaat eigenlijk wel het probleem? Het loont de moeite om de documentaire van Marijn Poels hierover eens te bekijken.[ix] Hij brengt een m.i. integer overzicht van de verschillende wetenschappelijke visies op het klimaat en gedurende de hele documentaire zie je hem zich gepijnigd afvragen: ‘Hoe zit het nu werkelijk?’ Een antwoord geeft hij niet, maar het wordt wel inzichtelijk dat er vanuit verschillende invalshoeken naar de (gestelde) klimaatsverandering gekeken kan worden en dat op zijn minst betwijfeld kan worden of de aarde opwarmt en zo ja of dit dan het gevolg is van menselijk handelen.

Ondertussen wordt er wel al volop ingezet op het tegengaan van de opwarming van de aarde. Middels geo-engineering wordt getracht het klimaat zodanig te beïnvloeden dat de (gestelde?) opwarming wordt tegen gegaan.[x] Zonnestralingsbeheer en het verwijderen van CO2 uit de lucht zijn de focuspunten van geo-engineering en er zijn verschillende technieken in gebruik. De NOS berichtte in april dit jaar bijvoorbeeld over het dimmen van de zon, middels het in de atmosfeer brengen van zwaveldeeltjes die een blokkerend effect hebben, als techniek die overwogen wordt om de impact van de zon te verkleinen. [xi] Volgens complotdenkers wordt dit overigens al lang gedaan in de vorm van zogenaamde chemtrails, waarbij vliegtuigen deeltjes zouden uitstoten die dit ook (mede) als effect zouden hebben. Dit zou zichtbaar zijn aan de vliegtuigsporen, die in tegenstelling tot de gewone condenssporen veel langer blijven hangen en in korte tijd een mooie blauwe lucht volledig kunnen bedekken. Er is veel informatie over chemtrails te vinden in de alternatieve media. Zo veel dat ik niet kon kiezen en het googelen hiernaar aan de lezer zelf over laat.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik hou van de zon. ‘Alles ziet er anders uit, als de zon schijnt’, zong André van Duin al lang geleden in zijn lied.[xii] Ik mis de zon dit jaar een beetje en ik mis ook de komkommertijd. Een tijd zonder nieuws met nieuwswaarde, waarin je zorgeloos (onbekommerd!) op een stoeltje een beetje verveeld voor je uit zit te staren, een tijd om leeg te worden en weer op te laden, een tijd van (André van Duin weer) ‘Niemand is zich meer van kwaad bewust, alle narigheid wordt uitgeblust…’ en van ‘Alle ziekenhuizen raken leeg….’ en van ‘Terrassen zitten overvol…’. Tja, komkommertijd, misschien is het iets van vroeger? En blauwe luchten en de zon? Ik wil me nergens mee bemoeien, maar van de zon moeten ze afblijven. Misschien dat André met mij samen een petitie wil starten tegen zonnestralingsbeheer. De zon en de blauwe luchten moeten blijven! (wat hebben we immers anders aan al die zonnepanelen, die momenteel in razend tempo onze vruchtbare akkers beginnen te bedekken?) Ik zal André een mailtje sturen om het er eens over te hebben. Maar dan wel na de vakantie. Eerst zet ik mijn laptop uit, koop wat komkommers, snijd een paar schijfjes die ik op mijn ogen leg en dan doe ik een paar weken lang alsof er niets aan de hand is. Er zijn mensen die dat kunnen, dus waarom zou ik me dat ook niet eigen kunnen maken? Nooit te oud om te leren toch?

 

Karin Boonstra

25 juli 2021

Terug naar overzicht
 

Over mij

 

Hoi, mijn naam is Karin Boonstra, de schrijfster van dit blog. Ik ben geïnteresseerd in wat er in de buitenwereld gebeurt en in wat dat doet met mijn binnenwereld. Ik kijk ernaar en probeer er in dit blog open en neutraal verslag van te doen. Ik ben afgestudeerd in de studie Beleid en Bestuur in Internationale Organisaties aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Daarnaast heb ik de Post Hbo opleiding tot transformationeel coach en de opleiding tot energetisch healer afgerond. Het is al lange tijd mijn wens iets met schrijven te doen en met dit blog laat ik mijn eigen wens in vervulling gaan. Voel je vrij mijn blogs te delen met mensen waarvan je denkt dat ze er in geïnteresseerd kunnen zijn of dat ze er iets aan kunnen hebben. Wil je iets met me delen, dan kun je me een mail sturen. 
 

Contact

 
 

Contactgegevens

  • Karin Boonstra
  • Karin@karinkijkt.nl